Norrbottnisk julmat för en god jul

Välj norrbottnisk mat på julbordet i år. Det är en kärlekshandling som gör gott och smakar gott för många. Snacka om årets julklapp! 

Mat från Norrbotten är hållbart och gott. I Sverige använder vi väldigt lite växtskyddsmedel och i Norrbotten använder vi minimalt. Våra kalla vintrar gör att maten som odlas här är renare och vi har kanske världens lägsta klimatpåverkan.

Att välja mat från Norrbotten är också en hållbar solidaritetshandling. När du väljer lokalt bidrar du till att fler matproducenter får möjlighet att tillverka ännu mer ren och näringsriktig mat. Du visar solidaritet med både människor och moder jord.

Ren, löjrom och hjortron är bara en liten del av vad våra bördiga älvdalar och djupa skogar kan erbjuda. Hos oss kan du handla direkt från källan med kortast möjligast väg till tallriken. Våra smaker är unika precis som våra värden. När du rullar köttbullar från en bonde nära dig vet du att djuren har mått bra. Den kål du serverar har odlats och växt på bästa möjliga sätt.

Vill du äta gott, må gott och göra gott? Välj nära mat på jultallriken. Det är den finaste julklapp du kan ge dig själv, dina nära och kära, landsbygden, Sverige och planeten.

God jul!